Web Analytics Made Easy - Statcounter

با گذشت یک هفته از ابلاغ سیاست جدید ارزی بانک مرکزی (که عمدتا برای جلوگیری از رانت‌های اقتصادی به کار بسته شد) گذشته اما هنوز زمینه رانت و فساد در بازارها فراهم است. در این میان باید دید، چه کسانی طرفدار ادامه محاسبه قیمت پایه در بورس‌کالا با دلار دولتی هستند؟

به گزارش اقتصاد آنلاین، با اینکه یک هفته از ابلاغ سیاست جدید ارزی بانک مرکزی (که عمدتا برای جلوگیری از رانت‌های اقتصادی به کار بسته شد) گذشته اما هنوز زمینه رانت و فساد در بازارها فراهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 طبق بسته جدید ارزی، قرار شد شرکت‌های پتروشیمی، فلزی و معدنی و سایر شرکت‌های صادرکننده، ارز خود را در بازاری توافقی به فروش برسانند؛ البته این بازار از هفته گذشته آغاز به کار کرده و نرخ دلار در این بازار در محدوده هشت هزار تومان قرار گرفته است، اما هنوز تکلیف فروش داخلی شرکت‌ها (عمدتا در بورس‌کالا) تعیین نشده است؛ همین موضوع سبب شده است که قیمت‌های پایه در بورس کالا هنوز با دلار چهار هزار و 200 تومانی تعیین شود. در این شرایط طبیعی است که سوداگران برای خرید از بورس‌کالا صف بکشند تا با خرید محصولات با دلار چهار هزار و 200 تومانی، به گونه‌ای دیگر از رانت ارزی بهره‌مند شوند.

به طور مثال در حال حاضر اختلاف قیمت ورق گرم در بورس کالا با قیمت پروفیل در بازار آزاد بیش از 100 درصد شده است. جالبتر آنکه قیمت قراضه آهن در بازار آزاد بیش از ورق فولادی است که در بورس کالا فروخته می‌شود. همین موضوع در بازار محصولات پتروشیمی نیز قابل مشاهده است.

10روز پیش وزیر صنعت، معدن و تجارت با ارسال نامه‌ای به بورس کالا، از این شرکت خواست تا نام خریداران بورس کالا را افشا کند. در این اقدام تبلیغاتی افکار عمومی به اشتباه بورس کالا را مقصر رانت توزیع شده در حوزه کالا دانست.

حال سوالی که مطرح می‌شود این است که مقصر واقعی شکلگیری این رانت عظیم کیست؟ باید بدانید که لیست خریداران به همراه سهمیه آنها توسط وزارت صمت (صنعت، معدن، تجارت) به بورس کالا اعلام می‌شود. خریداران مواد پتروشیمی توسط سامانه بهین‌یاب پالایش می‌شوند که این سامانه تحت نظارت وزارت صمت کار می‌کند؛ بنابراین، این بورس کالا نیست که باید نام خریداران را افشا کند!

از آن مهمتر اینکه وزارت صمت باید توضیح دهد سامانه «بهین یاب» چگونه کار می‌کند؟ اگر قرار است پروانه بهره‌برداری صنایع پایین دست ملاک تعیین سهمیه خرید مواد اولیه از بورس کالا باشد، چگونه است که تنها ظرف سه ماه تقاضای این خریداران 6برابر شده است؟ آیا پروانه بهره‌برداری ماهیتا می‌تواند ظرف سه ماه چند برابر شود؟

وزارت صمت مسئول فسادهایی است که نمونه آن در همین هفته در انباری در شورآباد کشف شد. این وزارتخانه باید توضیح دهد با چه مکانیزمی به صنایع پایین دستی که هیچ آمار شفافی از تولید آنها در دست نیست سهمیه خرید از بورس کالا اختصاص داده است!

مسئولان وزارت صمت باید توضیح دهند رانت هزار میلیارد تومانی در بازار «پت» چگونه شکل گرفت! آنها باید توضیح دهند رانت 5هزار میلیارد تومانی کالا طی سه ماه گذشته بین چه کسانی توزیع شد! چه کسی زیان ملت را در سه ماه گذشته جبران می‌کند؟ چه کسی آنچه در سه ماه گذشته از جیب سهامداران صنایع بالادستی (بازنشستگان تأمین اجتماعی، اقشار کم درآمد، صاحبان خرد سهام و ...) به جیب دلالان و سوداگران سرازیر شده را جبران می‌کند؟

ادامه دارد...

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس کالا رانت وزارت صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۵۷۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از صادرات کالا به منظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است

معاون هماهنگی و برنامه ریزی امور حقوقی دستگاه های اجرایی با تذکری به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: وضع مالیات و عوارض برای صادرات کالاهای مجاز و غیر یارانه ای و جلوگیری از صادرات هر گونه کالا به منظور تنظیم بازار داخلی، ممنوع است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم محمد هادی عبادی معاون هماهنگی و برنامه ریزی امور حقوقی دستگاه های اجرایی با ارسال نامه ای به خانی نوذری معاون توسعه و بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در واکنش به نامه اتاق بازرگانی ایران دربار اخذ مالیات 60 درصدی از صادرات سیب زمینی اعلام کرد: وضع مالیات و عوارض برای صادرات کالاهای مجاز و غیر یارانه و جلوگیری از صادرات هر گونه کالا به منظور تنظیم بازار داخلی،  ممنوع است.

بنابراین گزارش گمرک ایران پیش از این  اعلام کرد بود که طبق خواسته وزارت جهاد کشاورزی، از 15 اردیبهشت تا اطلاع ثانوی عوارض 60 درصدی برای صادرات سیب زمینی اعمال خواهد شد.

صادرات سیب زمینی مشمول عوارض 60 درصدی شد

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راه بازار اجاره از بازار مسکن جدا شد / آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران
  • قیمت تخم مرغ در بازار امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تبعات سیاست ارزی غلط بانک مرکزی/ از «تنبیه صادرکنندگان» تا «کاهش توانمندی کشور در رقابت‌پذیری در بازار‌های صادراتی»
  • معاون وزیر صمت:نامه ارزی صنایع منتسب به جریان تورم‌ساز است
  • جلوگیری از صادرات کالا به منظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است
  • واکنش معاون صنایع عمومی وزارت صمت به نامه برخی انجمن‌های صنعتی
  • هفت پله قرمز بورس
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • انتقاد صاحبان کارخانه‌های شن و ماسه خوی نسبت به وجود مافیا در این صنعت