Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید حسین سلیمی نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران در گفت‌وگو با خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،   اظهار کرد: شفاف‌‍ سازی باید در تمام بخش‌های اقتصاد کشور وجود داشته باشد و بورس کالا نیز به عنوان یکی از ارکان بازار سرمایه، نقش ایجاد شفافیت در اقتصاد را با هدف حذف زمینه‌های سوء استفاده و رسیدن سود به واحد‌های تولیدی ایفا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بورس کالا، یک بستر شفاف و قانونی برای مبادلات است و هر چقدر محدودیت‌های اعمال شده در این بازار کمتر باشد، واقعیت‌های بازار را بهتر منعکس می‌شود. به عنوان مثال تصمیم به عرضه محصولات براساس دلار ارزان، نتیجه‌ای جز صف تقاضای طولانی برای دریافت محصولات در پی نداشت. همچنین ایجاد محدودیت در طرف عرضه و یا تقاضا نیز کمکی به روند بازار و کشف قیمت‌ها نمی‌کند بلکه باید به سازوکار بورس کالا احترام گذاشت تا این بازار براساس رسالت خود یعنی کشف عادلانه قیمت‌ها براساس عرضه و تقاضا حرکت کند.

بیشتر بخوانید: معامله زعفران در بورس، بین المللی شود/افزايش توليد و بهره ورى از مسیر بورس کالا 

سلیمی با بیان اینکه هر کجا تصمیم به سهمیه بندی گرفته شد، زمینه شکل گیری فرصت‌هایی برای سو استفاده را مهیا کردیم، گفت: در نگاهی واقع بینانه، برای رصد مصرف مواد اولیه پس از خرید از بورس و همچنین بررسی حجم تولید و مصرف واحد‌های تولیدی به چند ده هزار کارشناس و بازرس نیاز است؛ این در حالی است که با کنار گذاشتن محدودیت‌ها در روند معاملات و تشویق به حضور همه تولیدکنندگان بالادستی و پایین دستی در زنجیره‌های مختلف در بورس کالا، می‌توان براساس شفافیت بورس بر عملکرد همه این واحد‌ها نظارت کرد و این اتفاق به تعادل هر چه بیشتر بازار‌ها منجر می‌شود.

این عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران با اینکه وقتی قیمت‌ها آزاد و واقعی باشد، اصولا رانتی نیز شکل نمی‌گیرد تاکید کرد: بورس کالای ایران در زمان آشفتگی بازار‌ها اعلام کرد که برداشته شدن سقف رقابت قیمتی به آرامش بازار کمک می‌کند که از این رو رقابت ۵ درصدی آزاد و شاهد افت محسوس تقاضا در بازار‌ها بودیم. این امر اثبات می‌کند که اعتماد به مکانیسم بازار، بهترین روش برای مدیریت بر بازارهاست.

نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران با اشاره به اینکه عملکرد بورس کالا با وجود همه شرایط بحرانی چندماه اخیر قابل قبول بوده است، افزود: هر چقدر نقش بورس کالا در اقتصاد کشور تقویت شود، زمینه رقابت بیشتر را در تولید و صنعت کشور ایجاد کرده ایم؛ از طرفی شفافیت افزایش می‌یابد، مالیات‌ها پرداخت می‌شود، امکان نظارت لحظه‌ای فراهم شده و سود واقعی تولید به تولیدکننده می‌رسد.

سلیمی در خصوص نقش بورس کالا در دوران تحریم‌ها گفت: با آغاز دور جدید تحریم‌ها و کمبود‌هایی که احتمالا در بازار‌های کشور ایجاد خواهد شد، نقش بورس کالا در اقتصاد بسیار حساس‌تر می‌شود. این بورس همانند سال‌های گذشته باید تلاش کند که در شرایط سخت تحریمی، دست‌های واسطه‌گران را که با هدف کسب سود به دنبال ایجاد تلاطم در بازار‌ها هستند را کوتاه کرده و با همکاری مستمر با وزارت صمت سود را به دست تولیدکننده واقعی و مواد اولیه را به دست مصرف کننده واقعی برساند.

وی معتقد است که هر چقدر نقش بورس کالا در اقتصاد کشور تقویت شود، زمینه رقابت بیشتر را در تولید و صنعت کشور ایجاد کرده ایم؛ از طرفی شفافیت افزایش می‌یابد، مالیات‌ها پرداخت می‌شود، امکان نظارت لحظه‌ای فراهم شده و سود واقعی تولید به تولیدکننده می‌رسد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اصناف اخبار اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۰۷۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله نخستین گواهی سپرده سکه صادره خزانه بورس کالا

به گزارش خبرگزاری مهر، در پی گشایش و آغاز فعالیت خزانه سکه طلای شرکت بورس کالای ایران، اولین گواهی سپرده سکه طلای صادره توسط این خزانه در روز جاری به تاریخ ۱۷ اردیبهشت امسال در سامانه معاملاتی ابزارهای نوین مالی و مشتقه این بورس معامله شد.

کلیه فعالان بازار سرمایه که امکان معامله گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالای ایران را داشته‌اند، از این پس می‌توانند در سامانه معاملاتی ابزارهای نوین مالی بورس کالا علاوه بر شمش طلا، سکه تمام بهار آزادی را نیز در قالب گواهی سپرده معامله کنند که تابلوی معاملاتی آن شامل سفارشات خرید و فروش، قیمت‌ها و … در درگاه cdn.ime.co.ir قابل مشاهده است.

همچنین کلیه دارندگان سکه طلای تمام بهار آزادی می‌توانند پس از اخذ کد بازار مالی بورس کالا از طریق شرکت‌های کارگزاری، با تحویل سکه طلا به خزانه سکه طلای بورس کالای ایران، گواهی سپرده قابل معامله دریافت کرده و ضمن اطمینان از نگهداری دارایی خود در فضای امن خزانه، از مزیت معافیت مالیاتی معامله گواهی سپرده سکه طلا در بورس کالا بهره مند شوند. به این منظور متقاضیان می‌توانند جهت اخذ نوبت تحویل سکه طلا به خزانه با شماره ۸۵۶۴۴۴۴۴ تماس حاصل کرده و هم چنین اطلاعات تکمیلی را در بخش اعلانات بازار مالی در سایت بورس کالای ایران به آدرس www.ime.co.ir مشاهده کنند.

کد خبر 6099400

دیگر خبرها

  • معامله نخستین گواهی سپرده سکه صادره خزانه بورس کالا
  • برنامه ریزی برای ایجاد ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • لبه تیغ
  • رقابت منفی دلار نیما و بازار آزاد
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان زمینه‌ساز تقویت چرخه تولید و اقتصاد کشور است
  • رویداد«ایده بازار» برای مشارکت مردم در اقتصاد برگزار شود
  • بازار فروش صنایع‌ دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • تحریم ترکیه طی چند روز بر مصرف‌کنندگان اسرائیلی تأثیر خواهد گذاشت؟