Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، حدود 90 درصد از زعفران جهان در حالی در ایران تولید می‌شود که با توجه به عوامل مختلف از جمله هزینه‌‌های بالای تولید در کشورهای رقیب مانند اسپانیا، فرصت بی‌‌نظیری برای تولید این محصول ارزشمند در کشور فراهم است؛ با این حال اما سهم ایران از در بازارهای جهانی زعفران مطابق تولید نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان مشکلاتی نظیر صادرات فله‌‌ای، نبود نظارت و ایجاد انگیزه در تولید محصول با کیفیت، حضور دلالان و  واسطه‌ها در این بازار، عدم نظارت و مدیریت مناسب، نبود بسته‌‌بندی مناسب، عدم تعامل با کشورهای مقصد و ...  سبب شده است تا زعفران ایران با نام کشورهایی نظیر اسپانیا و امارات وارد بازارهای جهانی شود و دست اقتصاد و کشاورزان ایرانی از مزایای تولید زعفران در کشور کوتاه باشد.

در این راستا چند وقتی است که بورس کالای ایران به عنوان راهکاری مناسب جهت حل این مشکلات و تجربه شده در دنیا برای عرضه و فروش زعفران، پذیرای این محصول با ارزش و فعالان این بازار است. در این خصوص نیز قراردادهای آتی زعفران به‌عنوان یکی از مهمترین و اثرگذارترین ابزارها در حل مشکلات این صنعت از دوم خرداد امسال راه‌اندازی شده و شروع به فعالیت کرده است که از قضا مورد توجه و استقبال فعالان اقتصادی بویژه زعفران‌کاران قرار گرفته است. بر این اساس در ادامه نگاهی می‌اندازیم به نحوه معاملات زعفران در بورس کالای ایران.

ابزارهای مشتقه(از جمله قراردادهای آتی) ابزاری هستند که قیمت و ارزش آن‌ها از یک نوع دارایی که اصطلاحا به آن "دارایی پایه" می‌گویند، مشتق می‌شود.

در قرارداد آتی فروشنده متعهد می‌‌شود در سررسید مشخص، مقدار معین از کالایی مشخص را به قیمتی که الان تعیین می‌‌کند، بفروشد و طرف خریدار متعهد به خرید آن کالا می‌‌شود. ضمن این که قراردادهای آتی باید از مشخصاتی استاندارد پیروی کنند.

در حال حاضر زعفران مورد تائید بورس کالای ایران، زعفران رشته‌ای بریده ممتاز(نگین) و زعفران رشته‌ای درجه یک(پوشال معمولی) تعیین ‌شده که بر اساس استاندارد مشخص‌ شده از سوی بورس کالا است. متقاضیان می‌‌توانند با مراجعه به سایت بورس کالای ایران ویژگی‌های این نوع محصول را مشاهده کنند. ضمن این که در هر نوبت عرضه تمامی ویژگی‌های موردنظر یک قرارداد آتی در قالب مستندی به نام مشخصات قرارداد آتی توسط بورس کالا به اطلاع عموم می‌رسد.

همچنین مراحل انجام معاملات آتی زعفران در بورس کالا به شرح زیر است:

    دریافت کدمعاملاتی قراردادهای آتی

    واریز وجه تضمین اولیه به حساب عملیاتی(حساب در اختیار)

    ارائه سفارش خرید و یا فروش به کارگزار مربوطه و اتخاذ موقعیت تعهدی خرید یا فروش در بازار معاملات آتی

    انجام معاملات روزانه بر روی موقعیت‌های معاملاتی اخذ شده.

لازم به ذکر است در پایان هر روز معاملاتی پس از محاسبه قیمت تسویه روزانه، عملیات به‌روزرسانی حساب‌ها انجام می‌شود. بدین معنی که تفاوت قیمت تعهد شده در قرارداد آتی با قیمت تسویه روزانه محاسبه شده و متناسب با اندازه قرارداد، توسط اتاق پایاپای به حساب عملیاتی مشتری در صورت سود، واریز یا در صورت زیان از آن حساب کسر می‌شود.

همچنین شرایط اخذ کد معاملاتی قراردادهای آتی از این قرار است:

    مراجعه  به یکی از کارگزاران دارای مجوز معاملاتی قراردادهای آتی در بورس کالا

    ارائه مدارک هویتی

    شرکت در آزمون احراز صلاحیت متقاضیان دریافت کد معاملاتی قراردادهای آتی و ارائه پرینت نتیجه قبولی در آزمون به کارگزار مربوطه

    تکمیل و امضای فرم‌های درخواست کد، اقرارنامه و بیانیه ریسک معاملات قراردادهای آتی و معرفی اطلاعات حسابهای بانکی مشتری به همراه سایر مدارک موردنیاز

    تایید مدارک مذکور توسط کارگزار و ارائه آن به بورس کالا

    بررسی مدارک مذکور توسط بورس کالا و صدور کد معاملاتی برای مشتری

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۲۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضاء پروژه جدیدی برای افزایش اصالت زعفران بین فائو و ایران

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو)، این پروژه با عنوان "کنترل اصالت غذایی و مدیریت زنجیره تامین غذا برای دستیابی موفقیت‌آمیز به اهداف توسعه پایدار" مطابق با چارچوب همکاری توسعه پایدار سازمان ملل متحد، اهداف توسعه پایدار و چارچوب برنامه کشوری فائو است.

این طرح دو ساله بخشی از برنامه همکاری فنی فائو است که در دسامبر ۲۰۲۵ به پایان می‌رسد. این پروژه تحت نظارت معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، تقویت زنجیره تامین شفاف و قابل اعتماد زعفران، تضمین امنیت و ایمنی مواد غذایی و تغذیه برای مصرف‌کنندگان را هدف قرار داده است و به دنبال پاسخگویی به چالش‌های ناشی از جهانی‌شدن عرضه مواد غذایی و پیچیدگی‌های تجارت مدرن، به‌ویژه در صنعت زعفران است. حوزه‌ای که ایران با تولید تقریباً ۹۰ درصد محصول جهانی جایگاه برتری دارد.

بر اساس این گزارش، از تاثیرات این طرح می‌توان به تضمین دسترسی مصرف‌کنندگان به محصولات زعفران ایمن و اصیل از طریق افزایش ظرفیت برای مکانیسم‌های اجرایی موثر برای آزمایش کیفیت مواد غذایی اشاره کرد. این پروژه گامی مهم در جهت افزایش شفافیت و قابلیت ردیابی در صنعت زعفران است که در نهایت به امنیت غذایی و دستیابی به اهداف توسعه پایدار کمک می‌کند.

این پروژه نمونه‌ای از تعهد فائو برای تقویت سیستم‌های کشاورزی و غذایی پایدار است که با دستور کار جهانی برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار همسو می‌شود. فائو با همکاری با همتایان ملی و بهره‌گیری از تخصص، قصد دارد توانمندی کشور‌هایی مانند ایران را در تاب‌آوری و پایداری بخش‌های کشاورزی ارتقا بدهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فائو و ایران پروژه جدیدی برای افزایش اصالت زعفران امضا کردند
  • معاون وزیر صمت:نامه ارزی صنایع منتسب به جریان تورم‌ساز است
  • کاهش ۱۵ میلیون تومانی قیمت زعفران
  • واکنش معاون صنایع عمومی وزارت صمت به نامه برخی انجمن‌های صنعتی
  • انرژی و کارگر را با دلار ۱۵هزار تومانی دریافت میکنند اما ارز را میخواهند ۶۰هزار تومان بفروشند
  • صف خرید فورس ۶ تن در بورس کالا
  • امضاء پروژه جدیدی برای افزایش اصالت زعفران بین فائو و ایران
  • معامله نخستین گواهی سپرده سکه صادره خزانه بورس کالا
  • ایران و فائو در زمینه تولید زعفران پروژه جدید امضا کردند
  • شرایط خرید کامیونت فورس در بورس کالا ابلاغ شد