Web Analytics Made Easy - Statcounter

طی چند هفته گذشته و پس از عدم تامین گاز شرکت‌های تولیدکننده آهن اسفنجی، قیمت این کالا و قراضه فولادی و طبعا قیمت شمش فولادی و میلگرد افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا طی چند هفته گذشته و پس از عدم تامین گاز شرکت‌های تولیدکننده آهن اسفنجی، قیمت این کالا و قراضه فولادی و طبعا قیمت شمش فولادی و میلگرد افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته قابل تامل در این موضوع تمرکز تلاش‌ مسئولان به فشار بر شرکت‌های تولیدکننده شمش و غفلت از شرکت‌های تولیدکننده میلگرد بود، چراکه از مجموع شمش معامله شده در بورس کالا و تحویلی به کارخانه‌های نورد (تولیدکننده میلگرد) تنها ۲۵ درصد به میلگرد تبدیل و در بورس کالا عرضه شد.

این درحالی است‌ که اگر کارخانه‌های تولید‌کننده میلگرد به تعهد خود مبنی برعرضه محصولات در بورس عمل می‌کردند قطعا شاهد افزایش قیمت میلگرد در بازار نبودیم. نکته دیگر اینکه ارز حاصل از صادرات میلگرد به قیمت صرافی‌ها با دلاری ۱۵ هزار تومان به فروش می‌رسد، ولی ارز حاصل از صادرات شمش در سامانه نیما به نرخ ۱۳ هزار تومان معامله می‌شود و این تفاوت نرخ است که باعث کاهش عرضه میلگرد در بورس شده و تقاضا برای شمش را افزایش داده است. 

این گزارش حاکی است با یک تغییر ساده در فرمول عرضه برخی واحدهای فولادی می‌توان از رشد بی‌رویه قیمت ممانعت به‌عمل آورد. درحال‌حاضر واحدهای فولادی هر یک مکلفند درصدی از حجم تولیدی خود را در بورس کالا عرضه کنند که این رقم بین ۱۰ تا ۶۰ درصد ظرفیت اسمی واحدهای تولیدکننده شمش است و در تعیین این درصد هم شفافیت و اطلاع‌رسانی درخصوص چگونگی تعیین این درصدها رعایت نشده و اغلب شرکت‌ها از این میزان رضایت ندارند و بعضا شنیده شده که بعضی آن را متناسب با نفوذ در وزارت صمت می‌دانند. 

به‌عنوان مثال؛ برای شرکت فولاد خوزستان که تولیدکننده شمش و اسلب است بیشترین مقدار یعنی ۶۰درصد تولید شمش معادل ۱۲۰ هزار تن به‌عنوان کف عرضه تعیین شده در صورتی‌که بیشترین مقدار برای شرکت‌های دیگر ۳۰ هزار تن معادل ۳۰ درصد تولید بوده؛ حال اگر سهم عرضه شمش فولاد خوزستان معادل سایر تولیدکنندگان تعیین می‌شد، این شرکت می‌توانست بخش بیشتری از تولید خود را به اسلب اختصاص دهد و با تامین اسلب مورد نیاز کارخانه‌های تولیدکننده ورق در تنظیم بازار ورق موثرتر عمل کند.  علاوه بر این،

درحال‌حاضر برخی از واحدهای فولادی با وجود الزام به عرضه میزان مشخصی محصول در بورس کالا به نسبت ظرفیت تولیدی خود، مابقی تولید را در بازار با نرخ آزاد به فروش می‌رسانند که ممانعت از این عمل می‌تواند به متعادل‌سازی بازار کمک فراوانی کند. از دیگر نکات مهم که در آینده بر وضعیت بازار تاثیرگذار خواهد بود این است که درحال‌حاضر به‌جای الزام به عرضه فولادسازان در بورس کالا و انعطاف‌پذیری میزان سهمیه‌ها به منظور متعادل‌سازی بازار از صادرات محصولات فولادی ممانعت به‌عمل می‌آید و فولادسازان برای صادرات هر محموله نیازمند دریافت مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند،

این همه سختگیری در صادرات آن هم درشرایطی که فولادسازان اغلب تحریم بوده و با دشواری می‌توانند در بازارهای بین‌المللی حضور پیدا کنند، قدرت برنامه‌ریزی و چانه‌زنی را از آنان سلب می‌کند.یکی دیگر از اتفاقات نادری که در معاملات بورس کالا شاهد آن بودیم حراج شمش به روش معکوس بود وزارت صنعت در اقدامی غیر معمول خواستار معامله محصول عرضه شده در بورس به پایین‌ترین قیمت‌های پیشنهادی شد، این درحالی است‌ که طبق قوانین و مقررات معمولا درخواست مشتریان از سوی کارگزاران ثبت و محصول به بالاترین پیشنهاد قیمتی فروخته می‌شود.

بنابراین، متقاضیان ناکام این محصول نیز که برای به‌دست آوردن شمش فولاد بالاترین قیمت را پیشنهاد داده بودند؛ از معترضان این روش متعادل‌سازی دولت هستند و معتقدند بهتر بود قبل از انجام معامله برای ممانعت از رشد قیمت، سقف رقابت تعیین می‌شد و این روشی عادلانه برای پایین نگه داشتن قیمت‌ها نیست. موارد فوق البته بخشی از اظهارنظرهای پراکنده از رخدادهای موجود در بازار است و وضعیت فعلی به احتمال قوی پیچیدگی‌های جدیدی را هم به همراه خواهد داشت که می‌توان در آینده به آنها نیز پرداخت.

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: فولاد آهن شمش شرکت های تولیدکننده بورس کالا شمش فولاد شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۲۲۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدیدترین قیمت رمزارزها: ۱۷ ارديبهشت

ایتنا - بیت‌کوین از یک میلیارد تراکنش زنجیره‌ای فراتر رفت و نشانه افزایش دیگری در بازار صعودی منتشر کرد.
بازار گاوی رونق گرفت و به دنبال تکمیل موفقیت‌آمیز هاوینگ بیت‌کوین و افت ناشی از اصلاحات بازار، اکنون آخرین حرکت صعودی این ارز محبوب ثبت شد. بیت‌کوین (BTC) به‌طور رسمی بیش از یک میلیارد تراکنش را پردازش کرده است و به‌طور جزئی، شبکه بیت‌کوین از یک میلیارد تراکنش در زنجیره عبور کرده که نقطه عطف تاریخی برای بلاک چین است.

به گزارش ایتنا از ایسنا، در حالی که کاربران منتظر تراکنش‌های میلیاردی بعدی شدند، تحلیلگران بیت‌کوین در سراسر جهان در حال بررسی نمودار هستند تا دریابند قیمت بیت‌کوین در مرحله بعدی به کجا خواهد رسید. به ویژه، معامله‌گران مشتاق هستند تا قیمت دارایی پیشگام را پس از آخرین افت ناشی از اصلاحات بازار دنبال کنند.

در واقع، یکی از تحلیلگران توضیح داد که چرخه صعودی وارد فاز شتابی شده به این معنی که اوج بعدی قیمت ممکن است زودتر از اوج‌های قبلی در چرخه‌های گذشته بیت‌کوین باشد.
تحلیلگر فنی CryptoCon دریافت که بیت‌کوین از لایه پنج باند رگرسیون عبور می‌کند و این مورد برای دارایی و بازار خوب است.
این تحلیلگر اظهار کرد که در حال حاضر، لایه ششم ۹۵هزار و ۲۳۶ دلار است در حالی که لایه هفتم ۱۳۲هزار و ۵۲۶ دلار است.
تحلیلگر متوجه شد که پس از ورود بیت‌کوین به نوار قرمز در چرخه‌های قبلی، تنها چند هفته طول کشید که بالاترین سطح را طی کند و تاکنون، این مورد کمتر از ۲ هفته و تا ۱۵ هفته بوده است.

به گزارش کریپتو، این تحلیلگر مشتاق است تا شاهد صعود تدریجی بهتری باشیم و شاید به زودی افزایش شدید قیمت بیت‌کوین (BTC) مشاهده شود و شاید حتی اوج قیمت بالاتر از انتظار اکثر تحلیلگران باشد. البته وی به معامله‌گران و سرمایه‌گذاران توصیه می‌کند که نمودارها را به دقت زیر نظر داشته باشند.

مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال در حال حاضر ۲.۳۷ تریلیون دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل  ۰.۹۶  درصد بیشتر شده است. در حال حاضر ۵۳.۲۴ درصد کل بازار ارزهای دیجیتال در اختیار بیت‌کوین است که ۰.۲۰ درصد کاهش روزانه را ثبت کرده است.

حجم کل بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته ۵۸.۶۳ میلیارد دلار است که ۹.۲۶ درصد افزایش داشته است. حجم کل در امور مالی غیر متمرکز در حال حاضر ۵.۹۱ میلیارد دلار است که  ۱۰.۰۸ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال  بوده و حجم تمام سکه‌های پایدار اکنون ۵۲.۵۴ میلیارد دلار است که ۸۹.۶۱ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال را تشکیل می‌دهد.

به‌روزرسانی قیمت ارزهای دیجیتالی
این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.
۱- بیت‌کوین
قیمت: ۶۴ هزار و ۲۷۱.۸۴ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۸۶ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۳ درصد افزایش
۲- اتریوم
قیمت: ۳۱۵۹.۴۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۷۹ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۵۶ درصد کاهش
۳- تتر
قیمت: ۱.۰۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۳ درصد افزایش
۴- بایننس کوین
قیمت: ۵۹۲.۲۳ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۰۸ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر:  ۰.۸۷ درصد افزایش
۵-  سولانا
قیمت: ۱۵۳.۵۸ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۵.۲۴ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۳.۵۰ درصد افزایش
۶- یو اس دی کوین
قیمت: ۱.۰۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۰ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۱ درصد افزایش
۷-  ریپل
قیمت: ۰.۵۳۶۴ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۴۵ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر ۵.۵۳ درصد افزایش
۸- دوج کوین
قیمت: ۰.۱۶۲۶ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته ۱.۰۸ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۵.۰۵ درصد افزایش
۹ – تون کوین
قیمت: ۶.۰۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته:  ۴.۴۹ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر:۱۳.۹۹ درصد افزایش
۱۰-  کاردانو
قیمت: ۰.۴۶۵۵دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۷۸ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر:  ۲.۳۱ درصد افزایش

دیگر خبرها

  • ماجرای 9 نفره شدن تیم لیگ برتری با یک کارت قرمز!
  • بیت‌کوین به سمت صعود حرکت می‌کند؟
  • مهمان برزیلی یک عکس تیمی در لیگ برتر (عکس)
  • تنبیه فولادی‌ها به سبک ویسی: تعطیلی نداریم!
  • صف خرید فورس ۶ تن در بورس کالا
  • جدیدترین قیمت رمزارزها: ۱۷ ارديبهشت
  • برای خرید؛ قیمت هر شاخه میلگرد ساده را چگونه محاسبه کنیم؟
  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی
  • نوسان قیمتی گوشت قرمز از ۴۵۰ تا ۸۸۰ هزار تومان
  • شرایط خرید کامیونت فورس در بورس کالا ابلاغ شد