Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@22:56:13 GMT

دلایل عدم شفافیت عرضه فولاد در بورس کالا چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۲۴۵۲۱

دلایل عدم شفافیت عرضه فولاد در بورس کالا چیست؟

گروه استان‌ها-سیاست‌های شفاف سازی دولتی برای مدیریت بازار فولاد و عرضه دقیق و کشف قیمتی درست آن در بورس با مشکلات مختلفی روبرو شد و در نهایت نمایندگان مجلس وارد میدان شدند تا با تنظیم شیوه نامه این حوزه را ساماندهی کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس ، فولاد به عنوان یک صنعت مادر در کشور نقش بسزایی در ارزآوری و ارزش افزوده و اشتغال زایی در صنایع بالادستی و پایین دستی دارد اما این صنعت به علل مختلف هنوز مدیریت درستی را تجربه نکرده تا بتواند بازار را کنترل و قیمت دقیق محصولات آن را در بورس را کشف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کارشناسان این صنعت بر این عقیده هستند که عدم مدیریت واحد و تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی نهادهای موازی موجب شده فولاد از رسیدن به ثبات باز بماند، به‌طوری که ظرف یک ماه ازجانب چهار محور برای کنترل بازار فولاد تصمیم گیری می‌شود. 

از سویی مجلس وارد عمل شده و به دنبال نوشتن شیوه نامه مدیریت تنظیم بازار فولاد است، شورای رقابت، وزارت صمت و  در نهایت معاون اقتصادی ریاست جمهوری هم هرکدام شیوه نامه و مصوباتی را برای کنترل این بازار و تعیین قیمت عرضه فولاد در بورس ارائه کرده‌اند که هرکدام از این شیوه نامه‌ها می‌تواند موجب دور شدن تشکل‌های فولادی از یکدیگر شود.

نبود مدیریت یکپارچه و تعیین یک ارگان واحد تصمیم ساز را شاید بتوان عامل اصلی عدم ثبات در بازار فولاد عنوان کرد چرا که اگر با تصمیم‌های کارشناسی یک نهاد شیوه نامه تنظیم و تصویب شود بازار فولاد از آشفتگی فعلی رهایی خواهد یافت و فعالان این عرصه با تکیه بر همان یک شیوه نامه امور مرتبط با زنجیره فولادی را دنبال می‌کنند. 

به همین دلیل به سراغ امیرحسین کاوه کارشناس خبره حوزه فولاد، عضو اتاق بازرگانی ایران و دبیر پیشین سندیکای لوله و پروفیل فولادی ایران  رفتیم تا با وی در خصوص عرضه فولاد در بورس و مشکلات آن، چرایی عدم تناسب عرضه و تقاضا و مشکلات تأمین مواد اولیه در بخش لوله و پروفیل گفتگو کنیم. 

امیر حسین کاوه با تأکید بر اینکه بورس کالا مزیت‌ها و اشکالات خودش را دارد گفت: شفافیت میزان عرضه و تقاضا و قیمت خرید و فروش؛ یکی از مزیت‌های اصلی بورس کالا است. 

وی افزود: طی چند سال اخیر به‌طور مثال همواره میزان تقاضا برای ورق‌های گرم بیش از عرضه توسط تولید کننده اصلی این کالا در بورس کالا بوده است هر چند برخی تقاضاها نیز از فعالیت دلالان نشات گرفته است اما میزان تقاضای مد نظر مصرف‌کنندگان واقعی ورق گرم همواره بیش از عرضه و در سطح بالایی بوده است تا بتوانند بخشی از ظرفیت تولید خود را پوشش دهند در حالیکه هر سال شاهد رشد تولید در بخش فولاد در جهت رسیدن به سطح 55 میلیون تن در افق 1404 می‌باشیم و کمبود فولاد نداریم، اما ورق فولادی همچنان کم‌یاب و‌گران است.

کارشناس حوزه فولاد کشور گفت: بورس کالا میزان تقاضا را نشان می‌دهد پس صادرات فولاد می‌بایست پس از تأمین نیاز داخل انجام شود که تا حدودی این موضوع در بخش ورق گرم طی یکسال اخیر رعایت شده است اما با این حال همه تولید کننده‌های ورق، محصولات خود را به‌طور کامل در بازار عرضه نمی‌کنند و هرگاه

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بازار فولاد بورس کالا شیوه نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۲۴۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه هم اندیشی که با حضور نخبگان هنری کشور و مسئولین دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان از جمله برپا شد، با ابراز قدردانی از تلاش‌های بی‌وقفه اساتید حاضر در جلسه در مسیر تعالی هنر ایرانی در جهان، به تبیین فعالیت‌ها و مأموریت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی طی ادوار مختلف و دوره جدید این شورا پرداخت.

استاد خسروپناه با تأکید بر اهتمام و آمادگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به نهادینه کردن شیوه نامه نظام استاد شاگردی خاطر نشان کرد: طرح شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی و به همت دانشگاه استاد فرشچیان انجام شد و در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب و در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اجرا شد. رفع مشکلات و دغدغه‌های نخبگان هنری کشور اولویت شورای عالی انقلاب فرهنگی است که بر این اساس در صدد هستیم تا با همت دانشگاه استاد فرشچیان، مرکز آفرینش هنرهای قرآنی و موزه رویداد هنری را عملیاتی کنیم.

وی خطاب به مطالبات و دغدغه‌های هنرمندان برجسته تصریح کرد: درخواست‌ها و پیشنهادهای خود در راستای اعتلای جایگاه هنر در کشور را از طریق دانشگاه استاد فرشچیان به دبیرخانه شورا انتقال دهید تا بررسی‌ها و پیگیری‌های لازم انجام شود.

دکتر یارزاده دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان نیز در ادامه جلسه ضمن تقدیر از تلاش‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌ویژه حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه در تصویب و استقرار شیوه نامه نظام استاد شاگردی در کشور خواستار حمایت بیشتر از شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی و اجرایی شدن این مهم شد.

وی تصریح کرد: در شرایط کنونی، به‌کارگیری ظرفیت‌های هنر با مرکزیت دانشگاه هنرهای اسلامی – ایرانی استاد فرشچیان، گام مؤثری در جهت جهش تولید با مشارکت‌های مردمی است. همچنین؛ گسترش دانایی‌محور فضای آموزشی هنرهای اصیل با نگاه تقویت اقتصاد هنر، راهکار بسیار مهمی در جهت توسعه صادرات آثار هنری و هنرمندان، اشتغال‌زایی، کارآفرینی و تحقق سیاست‌های دانش‌بنیان کشور خواهد بود.

دکتر یارزاده گفت: براین اساس، نهادینه کردن شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی و معرفی تخصصی سفیران هنری دانشگاه استاد فرشچیان به جهان، گام مهمی در تعالی هنر ایرانی و تحقق وظایف و سیاست‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی در این حوزه است.

گفتنی است در این دیدار استاد دکتر صفر سامی برترین خاتم کار جهان، استاد دکتر سید محمد هادی ابوالقاسمی نگارگر برجسته بین‌المللی، دکتر ابوالفضل زابح استاد کتابت، نسخه‌شناسی هنرهای ایرانی، دکتر محمد سجاد یارزاده رئیس دانشگاه استاد فرشچیان، دکتر مهدی خانکه پژوهشگر حکمت هنرهای اسلامی و مجید طلیمی کارشناس عالی روابط عمومی و رسانه حضور داشتند.

کد خبر 6097900

دیگر خبرها

  • جلوگیری از صادرات هرگونه کالا به منظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است
  • معاون وزیر صمت:نامه ارزی صنایع منتسب به جریان تورم‌ساز است
  • وزارت جهاد تذکر گرفت؛ جلوگیری از صادرات جهت تنظیم بازار ممنوع است
  • واکنش معاون صنایع عمومی وزارت صمت به نامه برخی انجمن‌های صنعتی
  • انرژی و کارگر را با دلار ۱۵هزار تومانی دریافت میکنند اما ارز را میخواهند ۶۰هزار تومان بفروشند
  • صف خرید فورس ۶ تن در بورس کالا
  • عدم همخوانی میزان کشفیات با ارزش بازار قاچاق پوشاک
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • شرایط خرید کامیونت فورس در بورس کالا ابلاغ شد