Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@21:51:22 GMT

کارکرد صندوق‌های کالایی چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۱۰۰۲۵

کارکرد صندوق‌های کالایی چیست؟

‍‍‍‍‍‍

حامد سلطانی نژاد مدیر عامل بورس کالا  در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ،در رابطه با اینکه صندوق های کالایی چه کمکی می توانند به کشاورزان داشته باشند، اظهار کرد:یکی از کارکرد‌های اصلی صندوق های کالایی که در حال حاضر در بیشتر بورس های دنیا شکل گرفته، کمک به امر نقدشوندگی  و فروش کالا است زیرا گاهی پیش می آید که کشاورزان محصول خود را برداشت می کنند اما امکان فروش آن را ندارند و به اجبار آن را به دلال می فروشند که این کار به تولید آسیب می زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود : صندوق های کالایی به کشاورزان کمک می کند که محصولاتشان را زودتر به پول نقد تبدیل کنند، مکانیزم بورس کالا بدین نحو است که کشاورزان محصولاتشان را به انبار ها می سپارند و در مقابل قبض دریافت می‌کنند، این قبوض در بازار قابلیت معامله دارند.  

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

بیشتر بخوانید

مخالفت سازمان بورس با افزایش مالیات معاملات سهام

مدیر عامل بورس کالا تصریح کرد:صندوق‌های کالایی قابلیت نقد شوندگی قبوض صادر شده را به وجود می‌آورند.

سلطانی نژاد در رابطه با اینکه چرا این صندوق‌ها زودتر آغاز به کار نکردند، بیان کرد:این صندوق‌ها نیازمند یک بستر و فرهنگ سازی بودند به همین علت مدت زمان پذیره نویسی آن‌ها طول کشید،با توجه به اقدامات صورت گرفته ورود محصولات کشاورزی به صندوق ها با سرعت  انجام خواهد شد.

او در رابطه با اینکه آیا انبار‌های جدیدی برای معاملات خرما در نظر گرفته شده است یا خیر؟ گفت:انبار‌های متعدد در استان‌های مختلف اعم از فارس یا خوزستان مدر حال احداث است و امیدواریم که بتوانیم با توجه به تنوع خرما در کشور گرید‌های متنوعی از این محصول را در بورس کالا مورد معامله قرار دهیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس کالا صندوق های کالایی بورس کالا صندوق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۱۰۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش معاون صنایع عمومی وزارت صمت به نامه برخی انجمن‌های صنعتی

به گزارش قدس آنلاین، محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزارت صمت در گفتگو با ایسنا در واکنش به نامه اخیر برخی تولیدکنندگان بزرگ کشور به مقام معظم رهبری درخصوص بازگشت ارز صادراتی و فروش آن به نرخ بالاتر از نیما با تاکید براینکه این نامه جای ابهام دارد، اظهار کرد: در واقع اینها جریان تورم ساز کشور هستند. جریان تورم گرایی که سومدیریت خود را با کاهش پول ملی تنظیم می‌کنند. اینها شرکت‌هایی هستند که برخی از آنها به جای اینکه به بهره‌وری تولید فکر کنند هر ساله در این فصل با بازی با صورت های مالی و قیمت سازی، سودهای کلان گزارش می‌کنند؛ مثلا شرکتی که سال گذشته ۱۰۵ همت سود گزارش کرده است چرا باید چنین نامه‌ای بنویسد؟

اگر صنایع پایین دست این موضوع را مطرح می‌کردند مشکلی نیست

وی ادامه داد: به عنوان نمونه انجمن نساجی یا صنعت کفش که این نامه را امضا کردند باید بررسی شوند که آیا اساسا ارزی آورده‌اند که در کانال ۴۰ هزار تومان فروخته باشند؟ اینها که ارز خود را در کانال های بالاتر می‌فروشند.

برادران تصریح کرد: شرکتی که تولیدش کمتر شده چرا سودش زیاد شده است؟ این سوال بنده باعث ناراحتی بسیاری شده بود، اما واقعا ۱۰۵ همت سود چه معنایی می‌دهد؟‌ اصلا چه مشکلی بزرگی وجود داشت که به رهبری نامه نوشته‌اند؟‌ از این بیشتر می‌خواستند سود کنند؟ اگر صنایع پایین دست این موضوع را مطرح می‌کردند مشکلی نیست اما نه صنایع بالادست.

معاون صنایع عمومی وزیر صمت با اشاره به دخالت بی‌مورد بورس کالا در این موضوع، تاکید کرد: بورس کالا یک شرکت خصوصی است و نباید در حوزه سیاست‌گذاری دولت وارد شود که در این صورت تخلف آن محرز است. بورس کالا کارمزدش را بگیرد تا در آن بستر معاملات صورت بگیرد.

چرا حقوق مالکانه دولت را با نرخ ۶۰ هزار تومان نمی‌دهند؟

وی تصریح کرد: سهامدار بورس کالا شرکت مس است و معلوم است این شرکت یا شرکت فولاد می‌خواهند بیشتر بفروشند. اینها می‌خواهند بیشتر سود کنند و به همین دلیل چنین کاری کرده‌اند. تصور کنید شرکت فولاد در سال گذشته ۱۰۸ همت سود کرده است؛ از جیب مردم و از جیب زنجیره پایین دست مثل لوازم خانگی که باید سود می‌کرد اما در واقع با خام فروشی سود کرده است! در حال حاضر هم کالا را داخل کشور گران‌تر می‌فروشند و حالا می گویند ارز صادراتی را با نرخ بالاتر بفروشیم!

برادران ادامه داد: آقایان انرژی را با دلار ۱۰ هزار تومان، نیروی انسانی را با دلار ۱۵هزار تومان و بنزین را با دلار هزار تومان می‌گیرند؛ بعد کالا را با نرخ ۵۰ هزار تومان بفروشند؟ چرا باید اینگونه باشد؟ مگر اینکه بگوییم حقوق مالکانه دولت را با نرخ ۶۰ هزار تومان پرداخت کنند و همینطور انرژی و ... را سپس در این شرایط ارز صادراتی را با نرخ ۶۰ هزار تومان بفروشند. 

چرا هر سال در اردیبهشت ماه جریان‌سازی می‌کنند؟

به گفته معاون صنایع عمومی وزارت صمت، متوسط مواد اولیه این شرکت‌ها کمتر از ۳۰ هزار تومان است؛ مگر حقوق نیروی انسانی را با دلار ۶۰ هزار تومانی می‌دهند که می خواهند ارز صادراتی خود را بالا بفروشند؟!

وی با تاکید براینکه جریانی پشت پرده است که هر سال اردیبهشت ماه جریان سازی می‌کنند و امسال بورس کالا هم ایدئولوگ آنها شده است، تصریح کرد: رهبری قبلا پاسخ اینها را داده‌اند که شرکت های بزرگ دولتی که مواد اولیه را از دولت می‌گیرند چرا برنامه‌ها و سیاست‌های خود را با دلار تلگرامی تنظیم می‌کنند؟

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • معاون وزیر صمت:نامه ارزی صنایع منتسب به جریان تورم‌ساز است
  • واکنش معاون صنایع عمومی وزارت صمت به نامه برخی انجمن‌های صنعتی
  • تفاوت ثبت اطلاعات توسط صنف طلافروشان با سایر اصناف در سامانه جامع تجارت
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • صف خرید فورس ۶ تن در بورس کالا
  • معامله نخستین گواهی سپرده سکه صادره خزانه بورس کالا
  • جزییات و زمان دقیق واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت
  • شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را واریز نکنند منتظر برخورد سازمان بورس باشند
  • شاخص کل بورس به روند صعودی باز خواهد گشت؟ + فیلم
  • شرایط خرید کامیونت فورس در بورس کالا ابلاغ شد