Web Analytics Made Easy - Statcounter

قیمت بورسی خودرو باید به قیمت واقعی بازار نزدیک باشد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از روزنامه دنیای خودرو، محتشمی پور اظهار داشت: یعنی نمی توانیم انتظار داشته باشیم خودرویی را که قیمت آن در بازار ۵۰۰ میلیون تومان است، با ۱۰۰ میلیون تومان در بورس عرضه کنیم و بعد از آن نیز اتفاقی برای قیمت رخ ندهد، چنین توقعی از بورس کالا نمی توان داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته دوم این است که اگر ما می خواهیم برای عرضه خودرو در بورس کالا قیمت پایه تعیین کنیم، این نرخ باید به واقعیاتی که در بازار وجود دارد، نزدیک باشد، بنابراین فرمولی که برای قیمت گذاری تعیین می شود و نهادی که متولی آن خواهد شد - چه بورس کالا، چه سازمان حمایت و وزارت صمت و چه شورای رقابت - خروجی کار باید به شکلی باشد که این قیمت فاصله زیاد و معناداری با قیمت های واقعی بازار نداشته باشد.

بازه های رقابت بورسی باید کوچک و دقیق باشند

قائم مقام مدیرعامل بورس کالای ایران در ادامه بیان کرد: «وقتی تفاوت قیمت عرضه در بورس کالا و بازار آزاد زیاد باشد، در وهله نخست موجب بروز رفتارهای هیجانی می شود. به طور مثال وقتی شما کالایی را که باید روی قیمت ۱۰۰ می ایستاده، روی ۵۰ قیمت می گذارید، احتمال این که قیمت آن سر از ۱۴۰، ۱۵۰ و ۱۶۰ در بیاورد، وجود دارد و رفتارهای هیجانی در پی دارد. زیرا کسی نمی داند بازه رقابتی آن تا چه اندازه می تواند بزرگ باشد. در صورتی که بازه های رقابت بورسی باید کوچک باشند و افراد باید بدانند که روی عدد نسبتا دقیقی صحبت می کنند.

وی افزود: از سوی دیگر، اگر فاصله قیمتی زیاد باشد، تقاضاهای زیادی را روانه بورس می کند که علاوه بر ایجاد رفتارهای هیجانی، این تقاضای زیاد ممکن است نقض غرض کند و امکان عرضه را بگیرد. این ها نکاتی هستند که اگر رعایت شوند، امکان عرضه خودرو در بورس وجود دارد.

عرضه پایین موجب شکل گیری رقابت های غیرمنطقی است

محتشمی پور در خصوص اینکه اساسا خودرو کالای بورسی حساب می شود یا خیر، افزود: در این رابطه باید دو بحث را از هم جدا کنیم؛ اول این که آیا می توانیم خودرو را در بورس عرضه کنیم؟ بله؛ اگر سطح کمی از مداخله قیمتی وجود داشته باشد، این امکان وجود دارد. دوم هم این که آیا این کار حالت مطلوب و ایده آل است؟ خیر؛ در دنیا هم کالایی مثل خودرو در بورس معامله نمی شود. البته ما در بورس امکان تامین مالی برای خودروسازان داریم، اما این که بخواهیم یک محصول را به صورت فیزیکی در بورس کالا عرضه کنیم، مستلزم آن است که آن کالا در حجم مناسب و متناسب با نیاز بازار عرضه شود.

وی ادامه داد: مشکلی که علاوه بر مداخله قیمتی در مورد خودرو وجود دارد، عرضه بسیار پایین آن است؛ وقتی عرضه یک کالا در بورس کم باشد، امکان این که رقابت های غیر منطقی روی آن انجام شود، بسیار زیاد است. این ها نگرانی هایی است که در مورد عرضه خودرو در بورس کالا وجود دارد و مطرح است.

پربیننده ترین مشارکت حداقلی به نفع هیچ کس نیست / مشکل بورس این بود که مردم در اوج وارد شدند ارزش سهام عدالت من (۴ خردادماه) نمای پایانی بورس (۵خرداد) / شاخص کل با رشد سه هزار واحدی به معاملات پایان داد گزارش بورس ۳ خرداد ۱۴۰۰ نمای پایانی بورس ( ۴خرداد۱۴۰۰) / شاخص کل با رشد ۱۰هزار واحدی به معاملات پایان داد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس کالا انتخابات ۱۴۰۰ عرضه خودرو در بورس بورس کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۶۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار ستاد مبارزه با قاچاق کالا به صاحبان مالها

معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضمن هشدار به صاحبان مالها گفت: در حوزه مبارزه با قاچاق هم در مبدا و هم در بحث مبارزه با عرضه کالای قاچاق عزم ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز جدی است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بیگی معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز؛ در نشست هماهنگی با مدیران ارشد فروشگاه‌ها و مال‌ها برای جلوگیری از عرضه کالای قاچاق، اظهار کرد: تمام ارکان از مسئولان اجرایی گرفته تا اصناف باید در بحث جهش تولید مشارکت داشته باشند. مبارزه با قاچاق کالا یکی از مباحث اصلی جهش تولید است.

وی افزود: در حوزه مبارزه با قاچاق هم در مبدا و هم در بحث مبارزه با عرضه کالای قاچاق عزم ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز جدی است.

بیگی گفت: باید این نکته مد نظر فروشگاه‌ها باشد که چه کالایی عرضه می‌کنند! عمده کالاهای در این فروشگاهها اقلام وارداتی است و این با سیاست اولیه تشکیل این فروشگاه‌ها در تضاد است. متاسفانه شاهد عرضه محرز پوشاک قاچاق در این فروشگاهها هستیم. خواهش ما این است که مدیران این فروشگاهها اجازه ندهند تا برخوردهای نیروی انتظامی با عرضه اقلام قاچاق از جمله پوشاک قاچاق پیاده شود و قبل از این مرحله نسبت به اجرای قانون اقدام کنند.

معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریح کرد:  مدیران این فروشگاه‌ها مسئولیت عرضه این کالاهای محرز قاچاق در داخل محوطه این فروشگاهها را برعهده دارند.

وی گفت: آخرین اصلاحیه قانون مربوط به سال 1401 است و مدیران فروشگاه‌ها باید با مفاد این قانون آشنا شوند.

بیگی با اشاره به اینکه آخرین آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز حاکی از وجود بیش از بیست میلیارد دلار قاچاق ورودی و خروجی است گفت: این منابع از جیب تمام ایرانیان خارج می‌شود. اگر هر کالایی از مرزهای گمرکی وارد نشده باشد قاچاق است و با آن برخورد می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • صف خرید فورس ۶ تن در بورس کالا
  • قیمت قطعی ۲ خودروی برقی در سامانه یکپارچه خودرو+ جدول
  • عرضه خودرو جدید KMC EJ7 در سامانه یکپارچه + قیمت و مشخصات
  • متقاضیان خرید خودرو بخوانند/ قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد + جزییات
  • سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی + سایت فروش، قیمت و زمان ثبت نام اردیبهشت ۱۴۰۳
  • هشدار ستاد مبارزه با قاچاق کالا به صاحبان مالها
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • شرایط خرید کامیونت فورس در بورس کالا ابلاغ شد
  • عرضه خودروهای برقی آغاز شد